פינוי, חיטוי ומה שביניהם

ישנם בתים רבים אשר מלאים בחפצים, רהיטים, מכשירי חשמל וחפצי נוי אשר לא רק ממלאים כל חלקה טובה בבית, אלא גם עלולים לגרום לזיהום. השלב הראשון בטיפול במצב מסוג זה הינו פינוי הבית באופן פרטי או על ידי חברה שמתמחה בכך, אולם הפינוי עצמו אינו מספיק. על מנת להחזיר את הבית למצב ראוי למגורים, ויותר מכך- להפוך את הבית לסביבה בריאה ונקייה מזיהומים, חובה לבצע גם תהליך של חיטוי בתים בגמר הפינוי.
מדוע יש לבצע חיטוי?
בסיום תהליך הפינוי נישאר בדרך כלל עם בית ריק או כמעט ריק מרהיטים. אולם, בסיום הפינוי לא סותמים את פתח הדלת ואת החלונות, שהרי תהליך פינוי נועד להכין את הבית לאכלוס מחדש, ולכן חובה להשאיר את הבית נקי ומצוחצח.
חיטוי בתים הוא פעולה שצריכה להתבצע מיד בסיום תהליך הפינוי של כל הפריטים. ישנן מספר סיבות לכך שלא מבצעים חיטוי כאשר הבית עודנו מרוהט. ראשית, אבק וחיידקים נוטים להצטבר במקומות עמוסים בריהוט וחפצים או במקומות שלא מתוחזקים ברמה נאותה. בנוסף, כמות רבה של רהיטים וחפצים מגדילה מאוד את הסיכויים לכך שבתוך הבית יהיו חרקים ומזיקים שונים. מכיוון שלא מספיק להשאיר בית ריק, עלינו להשאיר אותו גם נקי ונטול חיידקים- הרי שתהליך חיטוי יבטיח שנשאיר נכס ראוי ובטוח למגורים.
מדוע חיטוי ולא ניקוי?
ניקוי בתים הינו פעולה שנעשית באמצעות מים וחומרי ניקוי, אשר מטרתה להסיר את החיידקים אשר נמצאים על משטחים שונים. ניקוי זו פעולה חשובה, אולם מה שמרבית האנשים לא יודעים הוא שברמות מסוימות, ניקוי הינו פעולה שמתבצעת "למראית עין"- אנו אומנם מסירים חלק מהחיידקים, אולם לא הורגים אותם. בניגוד לתהליך ניקוי, בתהליך חיטוי בתים נשתמש בחומרים כימיים או אורגניים מסוגים שונים, אשר משמשים להריגת ולהשמדת מיקרואורגניזמים הנמצאים מחוץ לגוף וגורמים למחלות, ובכך נפחית בהרבה את הסיכוי לזיהומים עתידיים בסביבת המגורים.
אם ברצוננו לסיים תהליך פינוי בדרך המקצועית ביותר- חובה לבצע בגמר הוצאת הריהוט והחפצים גם פעולת חיטוי בתים, על מנת להבטיח את הסביבה הבריאה ביותר לדיירים הנכנסים.